Faworki z piekarnika - pieczone

Jeśli uważacie, że tradycyjne faworki mają zbyt dużo kalorii to polecam Wam wersję fit - czyli faworki z piekarnika! Obiecuję Wam, że przygotowanie tych smakołyków zajmie Wam nie więcej jak 15 minut ;) Od razu po upieczeniu są gotowe do spożycia, wystarczy je jedynie posypać cukrem pudrem. Oczywiście, jeśli nie martwicie się ilością spożytych kalorii to zajrzyjcie również na przepis tradycyjnych faworków ;) Smacznego!


Składniki na faworki z piekarnika - pieczone:

1 arkusz ciasta francuskiego
cukier puder do dekoracji












Przygotowanie:
Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i za pomocą noża dzielimy na paski o szerokości 2 cm. Następnie te paski przekrawamy na pół. Nożem na środku każdego paseczka robimy nacięcie. Przez tę dziurkę przekładamy końcówkę ciasta i otrzymujemy naszego chruścika. Tak przygotowane faworki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy je w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut, aż się lekko zarumienią. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem ;) Smacznego!




Komentarze