niedziela, 23 kwietnia 2017

Sałatka z selerem naciowym i porem

Zielona, wiosenna sałatka z selerem naciowym i porem może być świetnym dodatkiem do obiadu czy grilla. Zdrowe, chrupkie warzywa w towarzystwie sera feta oraz lekkiego sosu - to musi być naprawdę smaczne! 


Składniki na sałatkę z selerem naciowym i porem:

1 por  (biała cześć około 15 cm)
4 łodygi selera naciowego
1 czerwona papryka
125 g sera feta
sól, pieprz
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki octu winnego
1 łyżka oleju










Przygotowanie:
Warzywa dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Por kroimy w talarki, paprykę w kosteczkę, natomiast seler naciowy w małe paseczki. Warzywa układamy warstwami w misce, zaczynając od dołu: seler, następnie papryka i por. Ser feta kroimy w kosteczkę i rzucamy na wierzch. W szklance przygotowujemy sos składający się z soku z cytryny, octu winnego oraz oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Sos wylewamy

tuż przed podaniem na sałatkę i mieszamy. Smacznego!

2 komentarze:

  1. Wygląda obłędnie i tak świeżo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. prażone pestki słonecznika do tego i wypas na maxa :) mniammmm :)

    OdpowiedzUsuń