Sałatka z zupek chińskich

Makaron z zupek chińskich można wykorzystać na wiele sposobów. Jednym z nich jest sałatka z zupek chińskich! Jak mamy wszystkie składniki, to przygotowuje się ją błyskawicznie ;) Praktycznie kroimy wszystko w kosteczkę, mieszamy i gotowe! Taka sałatka zyskuje na smaku, gdy postoi kilka godzin w lodówce! Idealnie nadaje się na śniadanie do pracy ;)

Składniki na sałatkę z zupek chińskich:

makaron z 2 zupek chińskich
podwójna pierś z kurczaka
mała kapusta pekińska
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula
5-6 ogórków konserwowych
pół puszki kukurydzy
3 łyżki majonezu
3 łyżki ketchupu
sól, pieprz, przyprawa do gyrosa

Przygotowanie:
Kurczaka dokładnie myjemy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Następnie doprawiamy go solą, pieprzem oraz przyprawą do gyrosa. Ściągamy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia Makaron z zupek chińskich kruszymy, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i zostawiamy. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski. Paprykę i ogórki kroimy również w kosteczkę i dodajemy do papryki. Kukurydzę z puszki dokładnie odsączamy i dodajemy do pozostałych warzyw. Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki i dorzucamy do miski. Jak makaron zmięknie, a kurczak ostygnie to mieszamy je w misce z warzywami. Z ketchupu i majonezu robimy sos, który dodajemy do powstającej

już sałatki. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem i odstawiamy do chłodnego miejsca na 4-5 godzin. Najlepiej taka sałatka smakuje na następny dzień, gdy wszystkie smaki się wymieszają ;)



Komentarze