niedziela, 7 sierpnia 2016

Kolorowe roladki schabowe


Roladki schabowe to jest to co lubię! Delikatne mięso, rozpływające się w ustach z dodatkiem sera, ogórka konserwowego, papryki oraz musztardy. Całość idealnie komponuje się z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem oraz fasolką szparagową! Palce lizać! Przepis poniżej!

Składniki:
0,5 kg schabu wieprzowego
1 papryka czerwona
1 marchewka
musztarda

ogórki konserwowe lub w zalewie curry
kilka plasterków sera
cebula
sól, pieprz
mąka
jajko

Przygotowanie:
Schab kroimy w plastry i rozbijamy. Solimy i pieprzymy po obu stronach, następnie mięso smarujemy łyżeczką musztardy. Na to kładziemy 2 plastry sera żółtego, pasek papryki, pół ogórka konserwowego oraz ćwiartkę cebuli. Całość zawijamy. Obtaczamy w jajku a potem w mące. Smażymy na wolnym ogniu pod przykrywką z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i fasolką szparagową! Smacznego ;)

2 komentarze:

  1. Ja nie obtaczam w jajku, w mace i nie smażę na tłuszczu, a zawijam w folie i do piekarnika

    OdpowiedzUsuń