sobota, 6 sierpnia 2016

Rewelacyjne ogórki małosolne

Ogórki małosolne to klasyka sama w sobie. Każdy je robi, gdy mu tylko wyrosną w ogródku. Są chrupiące i pasują idealnie do obiadu lub po prostu jako zwykła przekąska. Najważniejsza jest jednak receptura. Każdy ma swoją własną, lecz ja mam szczególną i przedstawiam ją poniżej!

Składniki na słoik:
ogórki
2 ząbki czosnku

 
liść chrzanu
kwiat kopru
2 liście porzeczek
2 liście wiśni
na litr wody 1 łyżka soli

Przygotowanie:
Ogórki dokładnie umyć i umieścić dość ciasno w słoiku. Następie powkładać liście i czosnek, całość zalać gorącą wodą. Pamiętaj, że na 1 litr wody dodajemy 1 łyżkę soli! Zrobimy je wieczorem i na następny dzień możemy jeść chrupiące ogóreczki! Polecam i życzę smacznego!


1 komentarz:

  1. Są naprawdę b.dobre zawsze tak robię, ale trzeba poczekać choć 2-3 dni.

    OdpowiedzUsuń