Leczo z cukinią

Cukinia jest jednym z moich ulubionych sezonowych warzyw! Można ją wykorzystać na wiele sposobów, a ponadto jest bardzo zdrowa dla naszego organizmu. Ma małą ilość węglowodanów, przez co można ją jeść podczas odchudzania się. Jedną z moich ulubionych potraw jest leczo. Przepis poniżej!

Składniki na 4 porcje:
2 kiełbasy
2 średnie cukinie
2 cebule

2 pomidory
1 czerwona papryka
2 łyżki koncentratu
sól, pieprz i papryka ostra do smaku

Przygotowanie:
Kiełbasę i cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni. Następnie umyć paprykę, pokroić w kosteczkę i dodać na patelnię. Cukinię obrać ze skóry, przekroić na pół i wybrać pestki. Potem pokroić w kosteczkę i dosypać na patelnię. Następnie dodajemy pomidory pokrojone w kostkę. Całość smażymy do momentu aż woda odparuje. Na samym końcu dodajemy łyżkę przecieru(może być więcej), by otrzymać w miarę gęstą konsystencję. Doprawiamy do smaku (ja wolę pikantne więc dodaję ostrej papryki lub chilli). Smacznego!

Komentarze